Ostalo

Svjetski dan oralnog zdravlja

Objavljeno 20.03.2017.

HND

90% svjetske populacije je u tijeku života u opasnosti od nekog oblika bolesti zubi ili zubnog mesa, upozoravaju stručnjaci Svjetske udruge dentalne medicine (FDI).
Svjetski dan oralnog zdravlja
 

Svjetski dan oralnog zdravlja je prvi put obilježen 1994. godine, kada je Svjetski dan zdravlja Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) bio posvećen oralnom zdravlju.

Stručnjaci napominju kako je posebno važno potaknuti brigu za oralno zdravlje od najranije dobi jer se tada usvajaju stavovi koji mogu trajati cijeli

Dostupni podaci pokazuju kako hrvatski šestogodišnjaci u prosjeku imaju četiri karijesa, što Hrvatsku po zdravlju zubi djece i adolescenata svrstava na samo začelje među zemljama EU.

U dječjoj dobi briga o zdravlju zubi prvenstveno ovisi o svijesti roditelja, a pregled zubi je obvezan samo prilikom upisa u vrtić i prvi razred osnovne škole.

Nedavno je u suradnji Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) predstavljen projekt "Zubne putovnice" kojem je cilj prikazati sve podatke o stanju zubi pri upisu u osnovnu školu.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(12)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.