Ostalo

Testiranje "pametnog" zavoja

Objavljeno 18.04.2017.

BBC News

Velški znanstvenici sa Swansea University planiraju u sljedećih 12 mjeseci započeti s testiranjem zavoja koji prati zacjeljivanje rane i šalje obavijesti liječnicima.
Testiranje "pametnog" zavoja
 

Uz pomoć novog zavoja će biti moguće brzo primijeniti optimalnu terapiju za svakog pojedinog pacijenta, dodaju istraživači.

Zavoj će podatke liječnicima dostavljati bežičnom internet vezom, a omogućit će i praćenje tjelesne aktivnosti pacijenata.

U razvoju zavoja je korištena nanotehnologija koja je ključna za učinkovito praćenje zacjeljivanja rane uz pomoć minijaturnih senzora.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(14)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.