Ostalo

Sporazum s ciljem borbe protiv droga

Objavljeno 22.04.2017.

www.stampar.hr

Grad Zagreb, Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" i Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH su u petak potpisali sporazum o suradnji u prevenciji i borbi protiv zlouporabe droga.
Sporazum s ciljem borbe protiv droga
 

Sporazumom je dogovorena suradnja u provedbi projekata i programa u području prevencije i liječenja ovisnosti o drogama te provedba zajedničkih znanstveno-istraživačkih projekata.

Svrha potpisivanja sporazuma je kontinuirani zajednički rad na preventivnim programima i ranom otkrivanju ovisnosti, budući da sve veći broj istraživanja pokazuje povećanu zlouporabu opojnih sredstava među mladima.

Obzirom na to da su roditelji i članovi obitelji prve osobe koje primijete simptome zlouporabe opijata, razvijen je i projekt koji će roditeljima omogućiti da Zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" anonimno dostave sumnjive tvari koje pronađu u svojim domovima, koji će ih potom analizirati te roditelje povratno upozoriti na eventualnu zlouporabu zabranjenih sredstava.

U ovom dijelu projekta je sudjelovao i Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić", MUP-a Republike Hrvatske, koji je pomogao postaviti metode za brzo otkrivanje desetak najčešćih vrsta droga.

Grad Zagreb će u svom Proračunu predvidjeti potrebna sredstava za troškove analiza.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(13)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.