Ostalo

SMS poruke za osobe s dijabetesom

Objavljeno 16.06.2017.

Digital Trends

Program slanja SMS poruka savjeta i podrške osobama s dijabetesom tipa 2 je doveo do poboljšanja stanja pacijenata usporedivog s uzimanjem lijekova.
SMS poruke za osobe s dijabetesom
 

Američki znanstvenici iz Scripps Whittier Diabetes Institute su u istraživanje uključili 63 ispitanika s dijagnozom dijabetesa tipa 2.

Većina osoba uključenih u istraživanje je imala nizak stupanj obrazovanja.

Tijekom 6 mjeseci sudionici istraživanja su svakodnevno primali poruke koje su uključivale savjete o šećernoj bolesti i podršku glede usvajanja zdravijih životnih navika.

Sveukupno su primili po 354 SMS poruke.

Na kraju promatranog razdoblja je utvrđeno kako je program doveo do značajnog poboljšanja kontrole koncentracije šećera u krvi kod sudionika.

96% ispitanika je izjavilo kako su im svakodnevne SMS poruke znatno pomogle u kontroli dijabetesa, a 97% bi preporučilo uključivanje u program i svojim prijateljima sa šećernom bolešću.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(7)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.