Ostalo

Studija potvrđuje važnost doručka

Objavljeno 04.10.2017.

HealthDay

Osobama koje ne doručkuju prijeti veći rizik za aterosklerozu i dijabetes, sugeriraju nalazi američkih znanstvenika prikupljeni od ispitanika srednje životne dobi.
Studija potvrđuje važnost doručka
 

Ateroskleroza je poznati čimbenik rizika za srčani i moždani udar, upozoravaju istraživači s Tufts University u Bostonu nakon analize podataka za oko 4000 osoba u dobi od 40 do 54 godine.

Dobivene rezultate je moguće objasniti negativnim učinkom "preskakanja" doručka na hormone koji reguliraju apetit te prisutnost šećera i inzulina u krvi.

Uz to, pokazalo se kako osobe koje ne doručkuju češće jedu izvan kuće, u najvećem broju slučajeva tzv. brzu  hranu.

Journal of the American College of Cardiology piše kako osobe koje ne doručkuju najčešće unose ukupno više kalorija od osoba koje najmanje 20% dnevnog unosa kalorija konzumiraju za doručak.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(9)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.