Ostalo

Svjetski dan mentalnog zdravlja, 10.10.

Objavljeno 09.10.2017.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Svjetska federacija za mentalno zdravlje je u suradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom 1992. godine započela obilježavanjem Svjetskog dana mentalnog zdravlja kako bi se podigla svijest o važnosti mentalnog zdravlja i njegovom promicanju te potaknulo na ulaganje u mentalno zdravlje.
Svjetski dan mentalnog zdravlja, 10.10.
 

Ovogodišnja je tema Mentalno zdravlje na radnom mjestu.

Radno mjesto i posao koji radimo čine velik dio našeg života te utječu i na naše zdravlje, no kada je u pitanju zdravlje zaposlenika često se zaboravlja na mentalno zdravlje.

Podaci Svjetske zdravstvene organizacije ističu depresiju kao jednu od vodećih uzroka bolesti i invaliditeta u svijetu.

Depresija je bolest koja sa sobom često nosi manjak produktivnosti, pa i nemogućnosti rada.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(10)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.