Ostalo

Zborno pjevanje koristi mentalnom zdravlju

Objavljeno 22.12.2017.

BBC News

Pjevanje u zboru je u novom istraživanju britanskih znanstvenika s University of East Anglia povezano s većim izgledima za oporavak od mentalnih bolesti.
Zborno pjevanje koristi mentalnom zdravlju
 

Kod osoba koje pjevaju u zboru se bilježi jačanje samopouzdanja i samopoštovanja, što direktno smanjuje izglede za povratak simptoma mentalnih bolesti, pojašnjavaju istraživači.

U studiji su korišteni podaci prikupljeni od 2005. godine u psihijatrijskoj bolnici u Norwichu.

Pacijenti su imali stručnu pomoć školovanih pjevača, a poboljšanje njihovog stanja je bilo zamjetno u roku od nekoliko mjeseci.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(4)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.