Ostalo

Europski dan logopeda

Objavljeno 02.03.2018.

Hrvatsko logopedsko društvo

U Hrvatskoj je sve više djece i odraslih s govornim problemima, koji nužno trebaju pomoć logopeda, no sve veći problem predstavlja njihov nedovoljan broj.
Europski dan logopeda
 

Iz Hrvatskog logopedskog društva stoga upozoravaju kako je potrebno poduzeti mjere koje će omogućiti obrazovanje i zapošljavanje većeg broja logopeda u obrazovnom i zdravstvenom sustavu te sustavu socijalne skrbi.

Draženka Blaži, predsjednica Hrvatskog logopedskog društva (HLP), koje obilježava i 25. obljetnicu svog djelovanja, ističe kako je trenutno najveći problem deficitarnost logopedije kao zanimanja, pa je

Hrvatska je po broju logopeda ispod prosjeka Europske unije (EU), gdje jedan logoped dolazi na 3000 do 4000 stanovnika.

U Hrvatskoj jedan logoped dolazi na 7000 stanovnika.

Hrvatsko logopedsko društvo broji oko 700 članova, a ukupno je logopeda nešto više.

Logopedi su stručnjaci koji se bave svim oblicima narušene komunikacije jezika i govora, kod svih dobnih skupina, od rođenja djeteta do najstarije životne dobi.

Radi se o stečenim, razvojnim ili neurodegenerativnim poremećajima koji za posljedicu imaju teškoću u komunikaciji, jeziku i govoru.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(3)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.