Ostalo

Studija podupire zabrane pušenja

Objavljeno 08.05.2018.

HealthDay

Zabrane pušenja na javnim mjestima su povezane sa značajnim smanjenjem rizika za bolesti srca i krvnih žila, objavio je znanstveni časopis Circulation.
Studija podupire zabrane pušenja
 

Američki znanstvenici s Northwestern University su se u istraživanju koristili podacima prikupljenima od 3783 osobe koje su na početku 20-godišnjeg promatranog razdoblja bile u mladoj odrasloj dobi.

Pokazalo se kako su uz zabrane pušenja u ugostiteljskim objektima posebno važne zabrane pušenja na radnim mjestima.

Zabrane pušenja u barovima i restoranima su u studiji povezane s prosječno 25% manjim rizikom za srčani ili moždani udar, dok su zabrane pušenja na radnim mjestima ovaj rizik smanjivale za 46%.

Osim smanjenja učestalosti bolesti kardiovaskularnog sustava, uočen je i manji rizik za bolesti povezane s respiratornim sustavom, dodaju istraživači.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.