Ostalo

Brak povećava izglede za otkrivanje melanoma

Objavljeno 14.05.2018.

Reuters

Osobe koje su u braku imaju veće izglede za ranije otkrivanje najopasnijeg oblika raka kože, sugerira istraživanje provedeno u SAD.
Brak povećava izglede za otkrivanje melanoma
 

Znanstvenici s University of Pennsylvania svoje nalaze temelje na analizi podataka prikupljenih od oko 52000 ispitanika.

Pokazalo se kako obudovjele osobe imaju prosječno 70% veći rizik za otkrivanje melanoma u kasnijoj fazi razvoja nego osobe koje su u braku.

Kod razvedenih ispitanika je ovaj rizik bio 38% veći, a kod onih koji nikad nisu bili u braku 32% veći.

Stručni časopis JAMA Dermatology dodaje kako se ovi podaci u najvećoj mjeri odnose na pojavu lezija na leđima i drugim teško vidljivim dijelovima tijela.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.