Ostalo

HUBOL za povećanje trošarina

Objavljeno 08.08.2018.

HUBOL

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) pozdravlja prijedlog povećanja trošarina na cigarete i alkohol, no smatraju kako prije toga treba riješiti glavne uzroke deficita u zdravstvu.
HUBOL za povećanje trošarina
 

Iz HUBOL-a su priopćili kako je potrebno napraviti adekvatnu analizu troškova Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) te uvesti normative redovitog i realnog plaćanja cijena zdravstvene usluge i dugova države prema zdravstvu.

Predloženim porastom trošarina bi Hrvatska slijedila praksu većine razvijenih zemalja koje visokom cijenom duhanskih proizvoda pokušavaju utjecati na njihovu uporabu, a u isto vrijeme dio prihoda od prodaje ulažu u zdravstvo, dodaju iz HUBOL-a.

U većini zemalja Europske unije alkohol i cigarete smatraju se luksuzom s jedne strane i velikim zdravstvenim opterećenjem s druge strane, navode u priopćenju.

Svjetska zdravstvena organizacija naglašava da godišnje od posljedica pušenja, uključujući pasivno pušenje, umre oko šest milijuna ljudi, od kojih pet milijuna uslijed izravne uporabe duhana.

Procjenjuje se i kako 600000 nepušača umre od posljedica pasivnog pušenja.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.