Ostalo

Više bolovanja

Objavljeno 29.09.2018.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje

Broj dana bolovanja u prvih šest mjeseci ove godine veći je za gotovo 700000 dana u odnosu na isto razdoblje 2017. godine, izvijestio je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO).
Više bolovanja
 

Broj dnevno bolesnih je u istom razdoblju bio veći za 4051.

U prvom polugodištu su provedene 2192 kontrole bolovanja pri ugovornim subjektima HZZO-a i pritom je pregledano 3796 osiguranika.

Nakon pregleda je zaključeno 1164 bolovanja (31% kontroliranih bolovanja).

Ukupna stopa bolovanja u prvom polugodištu 2018. godine iznosila je 3,53, od toga 1,77 na teret poslodavca, a 1,76 na teret HZZO-a.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.