Ostalo

Promjene u organizaciji hitne službe

Objavljeno 05.10.2018.

Ministarstvo zdravstva

Prijedlogom zakona o zdravstvenoj zaštiti se unose promjene u organizaciji hitne medicinske pomoći integracijom objedinjenih hitnih bolničkih prijama (OHBP) i županijske ili gradske hitne službe te liječnika u domovima zdravlja i koncesionara.
Promjene u organizaciji hitne službe
 

Integracijom OHBP-a i županijske, odnosno gradske hitne službe želi se omogućiti da na jednom mjestu u bolnici, na istoj lokaciji, vrata do vrata, budu sve te službe.

Takva integracija, gdje je u sklopu bolnice organizirano dežurstvo liječnika iz županijskih i gradskih zavoda za hitnu medicinu, već je provedena u Zadru i Požegi, a u pripremi je u bolnicama u Puli i Splitu.

Novi Zakon o zdravstvenoj zaštiti predviđa i dežuranje liječnika koncesionara u domovima zdravlja vikendima i blagdanima.

Bude li prihvaćen predloženi zakon, u domovima zdravlja će se otvoriti mogućnost organizacije specijalističke službe, kako bi se specijalisti više primakli pacijentima, umjesto da pacijent mora do najbližeg specijalista putovati 70 kilometara.

Moći će se organizirati i palijativna skrb.

U zakup ordinacija će se moći ići po određenom redoslijedu, a četvrtina ordinacija i dalje će ostati pri domovima zdravlja.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.