Ostalo

Svjetski dan debljine, 11.10.

Objavljeno 11.10.2018.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Obilježavanje Svjetskog dana debljine 2018. posvećeno je podizanju svjesnosti o zastupljenosti, ozbiljnosti i raznolikosti stigme debljine.
Svjetski dan debljine, 11.10.
 

Stigma je prisutna u različitim okruženjima, a mediji su prepoznati kao jedni od glavnih aktera u ovom procesu.

Trenutno medijsko prikazivanje debljine jača netočne i negativne stereotipe o debljini koji mogu voditi do stigmatizacije.

Stigma debljine se odnosi na negativna ponašanja i stavove usmjerene prema pojedincima isključivo zbog njihove debljine. Iako je dokazano da stigma vezana uz debljinu ima negativne posljedice po cjelokupno zdravlje ljudi, ona je, kao tema, često i dalje izuzeta iz rasprave o debljini.

Istraživanja su pokazala da je bolje koristiti termine poput "visok ITM (Indeks Tjelesne Mase)" i "tjelesna masa" nego riječi poput "debljine" i "morbidne debljine".

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.