Ostalo

Mobitel koristi 90% vozača u Hrvatskoj

Objavljeno 17.10.2018.

Hrvatska udruga menadžera sigurnosti (HUMS)

U Hrvatskoj mobitel za volanom koristi 90% vozača i 33% biciklista, objavljeno je u sklopu kampanje "Dan bez mobitela u prometu".
Mobitel koristi 90% vozača u Hrvatskoj
 

Uz to, podaci pokazuju kako 50% pješaka prelazi prometnicu koristeći svoj pametni telefon.

Prosječno vrijeme reakcije vozača 0,6 sekundi, koje se za vrijeme razgovora na mobitel povećava na 1,5 sekundu, a kod slanja poruka na 2,7 sekundi.

U novi prijedlog izmjena Zakona o sigurnosti prometa na cestama uvršten je prijedlog povećanja novčane kazne za takve prekršaje.

Broj smrtno stradalih u prometu se od 2008., kada su bile 664 smrtno stradale osobe, prepolovio na 331 smrtno stradalu osobu ove godine.

Pozitivan pomak napravljen je i u pogledu smanjenja smrtnog stradavanja djece, koje je prije 10 godina obuhvaćalo cijeli jedan razred, a ove godine je smanjen na troje poginule djece.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.