Treća dob

Omega-3 za zdravije starenje

Objavljeno 19.10.2018.

HealthDay

Osobe s većom prisutnošću omega-3 masnih kiselina u krvi imaju veće izglede za bolje zdravlje u starijoj dobi, objavili su američki znanstvenici s Tufts University.
Omega-3 za zdravije starenje
 

U njihovom istraživanju su korišteni podaci prikupljeni od 2600 ispitanika koji su na početku promatranog razdoblja bili prosječne dobi 74 godine.

Samo 11% sudionika istraživanja je bilo dobrog fizičkog i mentalnog zdravlja, bez težih kroničnih bolesti.

Nakon što su u obzir uzeli niz čimbenika povezanih sa zdravljem, znanstvenici su izračunali kako osobe s najizraženijom prisutnošću omega-3 masnih kiselina u krvi imaju prosječno 24% manji rizik za zdravstvene poteškoće.

Znanstveni časopis BMJ dodaje kako pozitivan učinak omega-3 masnih kiselina nije slabio tijekom promatranog razdoblja koje je kod nekih ispitanika trajalo i 22 godine.

Najbolji izvor omega-3 masnih kiselina je riba bogata uljem, dodaju istraživači.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(2)
4.5 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.