Ostalo

HZZO: Dodatna dijagnostika

Objavljeno 31.10.2018.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje

Zbog smanjenja lista čekanja Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) je najavio dodatne postupke MR-a, CT-a, PET/CT-a i uroterapije kod djece.
HZZO: Dodatna dijagnostika
 

Za razdoblje od 1. studenog do 31. prosinca ove godine, HZZO ugovara dodatne postupke uroterapije s biofeedbackom kod djece, magnetne rezonance (MR), kompjuterizirane tomografije (CT) i PET/CT dijagnostike.

Ugovoreno je sveukupno dodatnih 5830 postupaka MR-a za gradove Čakovec, Split, Rijeka, Osijek, Zabok, Zagreb, Šibenik i Karlovac (za studeni 2815 postupaka MR-a, te za prosinac 3015 postupaka MR-a).

Ugovoreno je 500 dodatnih postupaka CT-a za Split (250 postupaka za svaki mjesec).

Za studeni i za prosinac ugovoreno je dodatnih 120 postupaka uroterapije s biofeedbackom kod djece za Zagreb (po 60 postupaka svaki mjesec).

Ugovoreno je i dodatnih 800 postupaka PET/CT-a za oba mjeseca zajedno, 280 za Zagreb, te 520 sveukupno za Osijek, Split i Rijeku.

Sredstva za provođenje ove Odluke osigurana su u Financijskom planu HZZO-a za 2018. godinu i u projekciji za 2019. i 2020. godinu.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.