Treća dob

Nova studija preporučuje kavu

Objavljeno 07.11.2018.

Science Daily

Nalazi kanadskih znanstvenika s Krembil Research Institute povezuju sastojke kave sa smanjenjem rizika za Alzheimerovu i Parkinsonovu bolest.
Nova studija preporučuje kavu
 

Dosadašnja testiranja su pokazala kako uočeni učinak kave nije vezan uz prisutnost kofeina, a ključnima su se pokazali spojevi fenilindani koji nastaju prženjem zrnaca kave.

Fenilindani su u laboratorijskim eksperimentima učinkovito onemogućavali stvaranje naslaga proteina koje u mozgu osoba s Alzheimerovom i Parkinsnonovom bolešću imaju toksične učinke na stanice.

Znanstvenici će u sljedećoj fazi istraživanja pokušati utvrditi na koji način fenilindani mogu ući u krvotok nakon konzumacije kave te mogu li proći kroz barijeru između krvi i mozga.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.