Treća dob

Umjerena tjelovježba za oštriji um

Objavljeno 24.12.2018.

HealthDay

Hodanje i drugi oblici umjerene tjelovježbe mogu već u roku od šest mjeseci popraviti rezultate na testiranjima kognitivnih sposobnosti, sugeriraju podaci prikupljeni od 160 ispitanika starijih od 55 godina.
Umjerena tjelovježba za oštriji um
 

Osobe uključene u istraživanje su prakticirale umjetnu tjelovježbu tri puta tjedno po 30 minuta.

Američki znanstvenici s Duke University naglašavaju je tjelovježba snažno povezana s poboljšanjem izvršne funkcije, odnosno sposobnošću održavanja pozornosti, regulacije ponašanja, organizacije i postizanja zacrtanih ciljeva.

Dodatan napredak je uočen kod sudionika istraživanja koji su tjelovježbu kombinirali s pozitivnim promjenama u prehrani, objavio je stručni časopis Neurology.

Sveukupni učinak tjelovježbe i prehrane je bio povezan s postizanjem rezultata na testiranjima koji su bili usporedivi s onima kod devet godina mlađih osoba.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.