Ostalo

Češćim vaganjem protiv nakupljanja kilograma

Objavljeno 25.12.2018.

BBC News

Rezultati istraživanja britanskih znanstvenika s University of Birmingham pokazuju kako češće vaganje može smanjiti izglede za nakupljanje suvišnih kilograma u blagdanskom razdoblju.
Češćim vaganjem protiv nakupljanja kilograma
 

Podaci prikupljeni od 272 ispitanika pokazuju kako je redovito vaganje posebno učinkovito u kombinaciji sa savjetima za kontrolu tjelesne mase, primjerice o trajanju tjelesne aktivnosti potrebne za potrošnju kalorija sadržanih u određenim jelima.

Sudionici istraživanja su praćeni osam tjedana, a rezultate je objavio znanstveni časopis BMJ.

Najmanji izgledi za povećanje tjelesne mase su uočeni kod ispitanika koji su obroke redovito imali u isto doba dana te su bili barem umjereno tjelesno aktivni.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.