Ostalo

Vojni helikopteri lani prevezli 885 pacijenata

Objavljeno 06.01.2019.

Ministarstvo obrane

Tijekom 2018. godine posade transportnih i višenamjenskih helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva prevezle su 885 pacijenta koji su zahtijevali hitni zračni medicinski prijevoz, a s njima i 109 pratitelja.
Vojni helikopteri lani prevezli 885 pacijenata
 

Također, 2018. godine zaprimljena su 23 zahtjeva za sudjelovanje helikoptera HRZ-a u akcijama traganja i spašavanja na kopnu tijekom kojih je prevezeno 15 unesrećenih osoba te 132 pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja.

Oružane snage Republike Hrvatske (OSRH) pružaju potporu hitnom medicinskom prijevozu tako što su i danju i noću spremna dva transportna helikoptera, i to helikopter 93. zrakoplovne baze stacioniran u Vojarni "Knez Trpimir" u Divuljama te helikopter 91. zrakoplovne baze stacioniran na riječkom aerodromu, helidromu na Krku.

Medicinski letovi u većini slučajeva provode se s helidroma koji zadovoljavaju uvjete 24 sata na dan (KBC Firule, Hvar, Stari Grad, Sućuraj, Selca, Korčula, Blato, Šolta, Dubrovnik - Medarevo, Rab, Lastovo - Ubli, Vis, Lošinj, Cres i helidrom Delta - Rijeka).

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.