Ostalo

Važnost vitamina D za osobe s KOPB-om

Objavljeno 14.01.2019.

HealthDay

Svakodnevno uzimanje vitamina D je povezano sa smanjenjem rizika za pogoršanje simptoma kod pacijenata s kroničnom opstruktivnom bolešću (KOPB), objavili su britanski znanstvenici.
Važnost vitamina D za osobe s KOPB-om
 

Prema podacima za 469 pacijenata s KOPB-om iz Velike Britanije, Belgije i Nizozemske, ispitanici koji su svakodnevno uzimali vitamin D su imali prosječno 45% manji rizik za pogoršanje simptoma.

Istraživači s Queen Mary University of London naglašavaju kako je na početku studije kod sudionika utvrđena preniska koncentracija vitamina D u krvi.

Kako piše stručni časopis Thorax, KOPB je pristan kod više od 170 milijuna u svijetu.

Procjenjuje se kako je KOPB povezan s više od 3,2 milijuna smrti godišnje.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.