Ostalo

Bolje razumijevanje bola

Objavljeno 19.01.2019.

NPR

Istraživanje provedeno na miševima je rezultiralo otkrićem neurona odgovornih za intenzitet osjeta bola, objavio je časopis Science.
Bolje razumijevanje bola
 

Američki znanstvenici sa Stanford University su se u istraživanju koristili laboratorijskim miševima, a ključna skupina od oko 150 neurona je otkrivena u amigdali.

Pokazalo se i kako je moguće utjecati na ove neurone te tako reducirati osjet bola bez njegove potpune eliminacije.

Novi nalazi bi mogli olakšati razvoj novih tretmana za bol koji bi mogli biti modificirani za svakog pacijenta ponaosob.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.