Ostalo

Najava izgradnje dnevne bolnice u Metkoviću

Objavljeno 01.02.2019.

Vlada RH

Ministar zdravstva Milan Kujundžić razgovarao je u četvrtak s gradonačelnikom Metkovića i građanskim inicijativama o kvaliteti zdravstvene skrbi.
Najava izgradnje dnevne bolnice u Metkoviću
 

Na sastanku je dogovoreno pružanje sedmodnevne zdravstvene skrbi za sve stanovnike doline Neretve uspostavljanjem zdravstvene stanice u Metkoviću i dežurstvo rada laboratorija tijekom vikenda.

Najavio je početak izgradnje Dnevne bolnice u Metkoviću, kao podružnice dubrovačke Opće bolnice.

Gradit će se u zgradi nekadašnjeg suda, za koju je ishodovana građevinska dozvola, a projekt je vrijedan 50 milijuna kuna.

Istaknuo je kako od početka svog mandata zagovara dnevne bolnice na tri lokacije: dolina Neretve, Zagvozd i sjeverna Istra.

Na pitanje hoće li ona biti financirana sredstvima iz EU fondova, kazao je da "bolest ne može čekati, treba početi s oblicima koji su žurni, a onda nadograđivati, što će dolaziti iz EU fondova".

"Dnevna bolnica na puno višu razinu diže dijagnostičke i terapijske postupke", pojasnio je ministar.

Naveo je da se novim zakonom ide u integraciju Doma zdravlja, županijske hitne i koncesionara.

Dogovoreno je da će dok ne stupi novi pravilnik na snagu, Dom zdravlja, odnosno njegov laboratorij biti u pripravnosti u vrijeme dok ne radi.

Osim toga, razmotrit će se kako bolje organizirati helikoptersku službu na ovom području.

Što se pak tiče nedostatka medicinskog osoblja ministar je naglasio kako je to veliki problem ne samo u Metkoviću već i u drugim krajevima Hrvatske.

Smatra da treba povećavati plaće ili tražiti neke druge modele stimulacije kako bi liječnici ostajali u Hrvatskoj.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.