Ostalo

Zahvalnice za najliječnicu i najtehničara

Objavljeno 06.02.2019.

Udruga hrvatskih pacijenata

Udruga hrvatskih pacijenata (UHP) po trinaesti je puta u povodu Svjetskog dana bolesnika dodijelila zahvalnice za najliječnika i najsestru-tehničara.
Zahvalnice za najliječnicu i najtehničara
 

Ovogodišnji dobitnici su voditeljica hitne medicinske pomoći u Solinu Jelena Ranza i medicinski tehničar u Zavodu za hitnu medicinu Karlovačke županije Perica Vucelić.

Doktorica Jelena Ranza posljednjih je pet godina voditeljica hitne medicinske pomoći u Solinu i Muću, a prije toga je 24 godine radila kao voditeljica hitne pomoći u Trogiru.

Kaže kako je tijekom svog dugogodišnjeg staža iskusila rad u zemaljskoj, morskoj i helikopterskoj hitnoj službi, gdje i dalje leti tijekom ljetnih mjeseci.

Nagrađeni medicinski tehničar Perica Vucelić trenutno radi kao pomoćnik ravnatelja za kvalitetu u karlovačkom Zavodu za hitnu medicinu, no kaže kako je to nagrada i svim njegovim kolegama u izvanbolničkoj hitnoj službi, jer pojedinac u sustavu hitne medicine ništa ne može napraviti sam.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.