Ostalo

Identificiran gen povezan s alkoholizmom

Objavljeno 12.02.2019.

Times Now News

Američki znanstvenici su identificirali gen čija je reducirana ekspresija u mozgu povezana s većom sklonošću prema pretjeranoj konzumaciji alkohola.
Identificiran gen povezan s alkoholizmom
 

Uloga gena nazvanog GPR39 je otkrivena u istraživanjima provedenima na majmunima, a mogla bi dovesti do razvoja novih lijekova namijenjenih prevenciji i liječenju alkoholizma.

Eksperimenti provedeni na miševima sugeriraju kako je modificiranjem aktivnosti gena moguće dobrovoljni unos alkohola smanjiti za 50%.

Istraživači iz Oregon National Primate Research Center su svoje nalaze objavili u stručnom časopisu Neuropsychopharmacology.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.