Ostalo

Stručno osposobljavanje radnika u hitnoj medicini

Objavljeno 06.03.2019.

Ministarstvo zdravstva

U Ministarstvu zdravstva je u utorak predstavljen projekt kontinuiranog stručnog osposobljavanja radnika u djelatnosti hitne medicine.
Stručno osposobljavanje radnika u hitnoj medicini
 

Program je vrijedan više od 9 milijuna kuna, a tijekom ove i iduće dvije godine će se putem njega educirati 1824 radnika u djelatnosti hitne medicine.

Cilj projekta koji provodi Hrvatski zavod za hitnu medicinu je održavanje i usavršavanje znanja i vještina radnika u djelatnosti hitne medicine, unapređenje zdravstvene zaštite te poboljšanje pristupa visokokvalitetnim zdravstvenim uslugama.

Bit će održane ukupno 64 edukacijske vježbe u sklopu pet edukacijskih programa za medicinske dispečere u medicinskoj prijavno-dojavnoj jedinici, doktore i medicinske sestre-medicinske tehničare u izvanbolničkoj hitnoj medicinskoj službi, vozače u izvanbolničkoj hitnoj medicinskoj službi, radnike na poslovima trijaže u objedinjenim hitnim bolničkim prijamima te medicinske sestre-medicinske tehničare na ostalim poslovima u objedinjenim hitnim bolničkim prijamima.

Projekt u trajanju od 44 mjeseca započeo je s provedbom u svibnju prošle godine, a trajat će do prosinca 2021. godine.

Kroz dosadašnje projektne aktivnosti razvijeni su novi edukacijski programi i materijali te je nabavljena i odgovarajuća oprema potrebna za provođenje edukacija.

85% projekta sufinancira EU, a 15% su nacionalna sredstva.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.