Ostalo

Dan otvorenih vrata u petak u "Štamparu"

Objavljeno 04.04.2019.

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" povodom Svjetskog dana zdravlja i 70 godina djelovanja otvara svoja vrata građanima kako bi se izravno informirali i upoznali s uslugama iz područja javnoga zdravstva koje Zavod pruža, nudeći pri tome svojim korisnicima pouzdanost i kvalitetu po načelima zdravstvene izvrsnosti.
Dan otvorenih vrata u petak u "Štamparu"
 

Tom prilikom građani će se moći upoznati s radom osam stručnih službi koje brinu o provođenju mjera zdravstvene zaštite i pružanju zdravstvenih usluga na području očuvanja i unapređivanja zdravlja građana, kontroli i sprječavanju zaraznih kroničnih bolesti, poticanju kvalitete i praćenju uvjeta životne i radne okoline, zdravstvenom prosvjećivanju i promicanju zdravlja te zdravstvenoj zaštiti, osobito vulnerabilnih skupina stanovništva.

-Služba za javnozdravstvenu gerontologiju: predstavljanje rada Službe uz podijelu publikacija

-Služba za školsku i adolescentnu medicinu: prvih pet zainteresiranih građana koji se jave na broj telefona 014696281 dobit će mogućnost besplatnog testiranja djeteta brzim testom na celijakiju

-Služba za znanost i nastavu: obilazak Stalnog postava "Život i djelo dr. Andrije Štampara" u Knjižnici Zavoda

-Služba za zaštitu okoliša i zdravstvenu ekologiju: obilasci Odjela za vode, Odjela za zdravstvenu ispravnost i kvalitetu hrane i predmeta opće uporabe, Odjela za mikrobiološke analize hrane i predmeta opće uporabe, Odjela za zajedničke i potvrdne analitičke metode, Odjela za procjenu rizika i Odjela za životni i radni okoliš

-Centar za preventivnu medicinu Službe za javno zdravstvo: bit će moguće napraviti analizu krvnih žila te mjerenje tlaka i šećera u krvi uz liječničko savjetovanje, kao i analizu tjelesne mase uz kineziološko i nutricionističko savjetovanje u vremenu od 12,00 do 13,00 sati.

Služba za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti: Dan otvorenih vrata održat će se na sve tri lokacije službe: Mirogojska c. 11, Remetinečki gaj 14 i Heinzelova 62a.

Služba za kliničku mikrobiologiju: razgovor i savjetovanje s kliničkim mikrobiologom dr. sc. Ivanom Lukšić, dr. med.

Služba za epidemiologiju: upoznavanje s nacionalnim programima ranog otkrivanja raka dojke i raka debelog crijeva (Odjel za epidemiologiju kroničnih nezaraznih bolesti, ing. Dragica Majstorović, soba 110)

Obilazak mamografske jedinice i mobilnog mamografa: Centar za zdravlje žena, Marijana Jakopović, ing. med. rad.

Upoznavanje s komarcima pod povećalom: Odjel za DDD, dr. sc. Ana Klobučar, dipl. ing.

Upoznavanje s mogućnostima zaštite zdravlja na putovanjima: Centar za cijepljenje i prevenciju putničkih bolesti, Kruno Sokol, dr. med., prim. dr. sc. Radovan Vodopija, dr. med. i prim. Mirjana Lana Kosanović Ličina, dr. med.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.