Ostalo

50 milijuna eura za KBC Rijeka

Objavljeno 01.05.2019.

KBC Rijeka

Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) i Europska investicijska banka (EIB) potpisali su u utorak ugovor za ulaganje u KBC Rijeka.
50 milijuna eura za KBC Rijeka
 

Ugovor potpisan s KBC Rijeka vrijednosti je 50 milijuna eura, a glavna vrijednost mu je podizanje kvalitete života približno 600000 građana koji gravitiraju tom centru, kao i turista koji posjećuju to područje.

Njime će biti financirana druga faza projekta izgradnje nove bolnice riječkog KBC-a, odnosno Klinika za ginekologiju i porodništvo.

U utorak je u KBC Rijeka upriličena svečanost pokretanja u rad novonabavljenog uređaja za magnetsku rezonanciju.

Riječ je o suvremenom uređaju snage 1.5T koji omogućava izvođenje svih magnetskih tehnika koje pokrivaju potrebe bolnice.

Novi MR smješten je u novouređenom bolničkom prostoru Kliničkog zavoda za radiologiju na riječkom lokalitetu, a značajno će pridonijeti učinkovitosti dijagnostičkih postupaka i kvaliteti skrbi o pacijentima.

Sredstva za nabavku uređaja u vrijednosti od 7,15 milijuna kuna osiguralo je Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske iz projekata EU fondova.

Bolnička MR dijagnostika je posljednjih 6 mjeseci, nakon rashoda dotrajalog uređaja starog 20 godina, ovisila o jednom uređaju na Sušaku.

Ležeći pacijenti morali su se transportirati na drugi lokalitet što je povećavalo troškove i dodatno opterećivalo zaposlenike.

Pojačanim radom na novoj opremi očekuje se povećanje obima pretraga za 30%, a time i smanjenje lista čekanja na pretrage.

Također, u cilju maksimalnog iskorištenja uređaja i brže obrade pacijenata planiran je smjenski rad u danima vikenda.

Stručnjaci Kliničkog zavoda za radiologiju svakodnevno ulažu napore za kvalitetno funkcioniranje radiološke dijagnostike u KBC Rijeka, a novi uređaj visokog operativnog kapaciteta osigurat će optimalne uvjete za redovan rad i edukaciju specijalizanata.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.