Ostalo

Koliko kave je previše?

Objavljeno 12.05.2019.

Daily Mail

Istraživanje provedeno na University of South Australia povezuje dnevnu konzumaciju više od šest šalica kave s prosječno 22% većim rizikom za bolesti srca.
Koliko kave je previše?
 

Znanstvenici su se koristili podacima prikupljenima od gotovo 350000 ispitanika u dobi između 37 i 73 godine.

Pokazalo se i kako učinak kofeina na konzumente ovisi o djelovanje gena CYP1A2 zaslužnog za bolje prerađivanje kofeina u organizmu.

Ranija istraživanja su pokazala kako kava stimulira živčani sustav te pomaže u izlučivanju masnih kiselina iz masnog tkiva.

S druge strane, konzumacija kave zbog utjecaja na bubrege može dovesti do žeđi, a zbog kiselosti može povećati rizik za gastroezofagealni refluks.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.