Ostalo

Poliklinika za zaštitu djece pomogla 18000 djece

Objavljeno 16.05.2019.

Poliklinika za zaštitu djece i mladih grada Zagreba

U zagrebačkoj Poliklinici za zaštitu djece i mladih u proteklih 16 godina pomoć je dobilo gotovo 18000 djece i njihovih obitelji, istaknula je u srijedu ravnateljica Gordana Buljan Flander.
Poliklinika za zaštitu djece pomogla 18000 djece
 

U povodu Međunarodnog dana obitelji Buljan Flander je poručila da stručnjaci, ali i svi ostali građani, imaju zakonsku i moralnu dužnost štititi djecu, posebno onu koja pati.

Uz podršku Grada Zagreba kao osnivača, Poliklinika je počela djelovati kao specijalizirana ustanova za zlostavljanu, zanemarenu i traumatiziranu djecu u vrijeme kada djeca nisu imala mjesto na kojem mogu dobiti punu podršku i zaštitu.

Zagrebačka Poliklinika je jedina zdravstvena ustanova u Europi koja nudi usluge ispitivanja djece za potrebe suda, kao važan segment pravosuđa prilagođenog djeci.

Gordana Buljan Flander je podsjetila da je 2008. Poliklinika dobila svjetsko priznanje za najbolji multidisciplinarni tim, a 2010. je predstavljena UN-u i Vijeću Europe kao primjer dobre prakse u zaštiti djece.

Istaknula je kako su lani imali 300 djece žrtava ili svjedoka obiteljskog nasilja, a u prosjeku godišnje imaju i 100 djece koja su seksualno zlostavljana.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.