Ostalo

Prekovremeni rad povezan s moždanim udarom

Objavljeno 25.06.2019.

BBC News

Kod osoba koje često rade prekovremeno se bilježi do 45% veći rizik za moždani udar, utvrđeno je u istraživanju francuskih znanstvenika sa sveučilišta u Angersu.
Prekovremeni rad povezan s moždanim udarom
 

Prema podacima prikupljenima od 143000 ispitanika, najizraženije povećanje rizika za moždani udar je uočeno kod osoba koje su radile više od 10 sati najmanje 50 dana godišnje.

Rizik je bio dodatno povećan kod sudionika istraživanja koji su često prekovremeno radili duži niz godina.

S druge strane, smanjenje rizika za moždani udar je moguće postići izbjegavanjem pušenja, redovitom tjelovježbom i zdravom prehranom, naglašavaju istraživači u stručnom časopisu Stroke.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.