Ostalo

Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga

Objavljeno 26.06.2019.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Glavna skupština UN-a 1987. proglasila je 26. lipnja "Međunarodnim danom borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama" želeći upozoriti svjetsku javnost na problem zlouporabe droga u društvu i potrebu aktivnog uključivanja svih subjekata, kako na globalnoj tako i na nacionalnoj razini.
Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga
 

Obilježavanje ovog Međunarodnog dana provodi se u suradnji s nadležnim ministarstvima i drugim državnim tijelima, medijima i ostalim relevantnim ustanovama uključenim u prevenciju ovisnosti i suzbijanje zlouporabe droga, a ujedno predstavlja i inicijativu koja putem edukativno-promotivnih aktivnosti ima za cilj upozoriti cjelokupnu javnost na raširenost zlouporabe droga u društvu, te promicanjem pozitivnih životnih vrijednosti i stilova življenja osobito kod mladih, doprinijeti zajedničkoj borbi protiv ovisnosti i suzbijanju zlouporabe droga u Republici Hrvatskoj.

Obzirom da je jedan od ciljeva obilježavanja ovog Međunarodnog dana pokrenuti što širu društvenu akciju za djelovanje na rješavanju problema ovisnosti, kao i upoznati hrvatsku javnost sa raširenošću zlouporabe droga, 26. lipnja 2019. s početkom u 10 sati u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, Edukacijski centar, Rockefellerova 12, održat će se Konferencija za medije, u okviru koje će se predstavnike medija upoznati o stanju i trendovima zlouporabe droga i suzbijanju kriminaliteta droga u Republici Hrvatskoj za 2018. godinu te prikazati usporedba trendova zlouporabe droga u Hrvatskoj s trendovima u zemljama Europske unije.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.