Ostalo

Indirektne posljedice konzumacije alkohola

Objavljeno 02.07.2019.

Fox News

Više od petine odraslih osoba u SAD je u proteklih godinu dana iskusilo neki oblik negativnih posljedica konzumacije alkohola ljudi iz okoline, piše Journal of Studies on Alcohol and Drugs.
Indirektne posljedice konzumacije alkohola
 

Riječ je o posljedicama koje sežu od tjelesnih ozljeda i zlostavljanja do oštećenja imovine, pojašnjavaju istraživači iz Public Health Institute.

Rezultati studije se temelje na odgovorima 8750 ispitanika, a negativne posljedice tuuđe konzumacije alkohola su utvrđene kod 21% žena i 23% muškaraca uključenih u istraživanje.

Rizik je bio dodatno povećan za osobe mlade odrasle dobi.

Pretjerana konzumacija alkohola je bila češća kod muškaraca, posebno onih mlađih od 25 godina.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.