Ostalo

HUZMP upozorava na širenje laži o cijepljenju

Objavljeno 15.08.2019.

Hrvatska udruga za medicinsko pravo

Hrvatska udruga za medicinsko pravo je pozvala sve nadležne državne institucije da aktivno pristupe nacionalnom problemu cijepljenja, edukacijom otklone zablude i onemoguće širenje laži opasnih za zdravlje ljudi.
HUZMP upozorava na širenje laži o cijepljenju
 

Iz udruge naglašavaju važnost Deklaracije o važnosti cijepljenja iz 2017. godine koju su sačinili i potpisali najeminentniji stručnjaci s područja medicine i prava.

Dodaju kako je cijepljenje jedno od najvećih medicinskih dostignuća modernog doba i ubraja se u najsigurnije medicinske intervencije.

Kako kažu, riječ je o najuspješnijoj javnozdravstvenoj mjeri koja je spasila više ljudskih života od bilo koje druge intervencije u povijesti medicine.

Naglasili su i kako je ustavna dužnost države štititi zdravlje ljudi, a pogotovo djece koja su zaštićena Konvencijom o pravima djeteta na koje se Republika Hrvatska i obvezala.

Dodali su kako obrazovanost populacije u Hrvatskoj o cijepljenju nije na razini razvijenih europskih zemalja.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.