Ostalo

Terry Fox Run 29. rujna na Jarunu

Objavljeno 06.09.2019.

Terry Fox Run

Dvadeseto izdanje humanitarne trke Terry Fox Run ili Maraton nade, kojem je cilj uključiti što veći broj građana i prikupiti novac za znanstvena istraživanja u borbi protiv raka, bit će održan na zagrebačkom Jarunu 29. rujna.
Terry Fox Run 29. rujna na Jarunu
 

Terry Fox Run je u proteklih 20 godina postao najdugovječnijom humanitarnom akcijom u Hrvatskoj, a dao je značajan doprinos u dijagnostici i liječenju te u znanstvenom istraživanju raka u Hrvatskoj.

Maraton nade oduvijek je bio puno više od humanitarne trke jer predstavlja pravo obiteljsko događanje u kojem mogu sudjelovati svi građani bez obzira na godine ili atletsku spremnost.

Početak trke zakazan je za 16 sati.

Natjecateljima se ne broji vrijeme niti pišu rezultati nego je važno sudjelovanje bilo trčanjem, hodanjem, vožnjom bicikla ili rolanjem na stazi dugoj 6.3 kilometara.

Zainteresirani mogu sudjelovati i uplatom donacije putem Keks Pay aplikacije ili uplatom na humanitarni račun Hrvatska Liga protiv raka, posebne namjene donacija Terry Fox Run, Ilica 197, 10000 Zagreb, IBAN: HR3324020061500071842.

Donirati se može i u subotu 14. rujna u Bogovićevoj ulici od 10 do 14 sati te na dan trke na Jarunu, kupnjom majice s vizualom akcije.

Utrka se trči u čast Terryju Foxu koji je, oboljevši od raka, izgubio nogu.

Kako bi sakupio novac za liječenje, 1980. godine krenuo je u trku po Kanadi koju je nazvao Maraton nade.

Trčao je 143 dana po 42 kilometra dnevno, no trku, nažalost, nije uspio završiti jer se bolest vratila i oduzela mu život u 22. godini.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.