Ostalo

Mogućnost analize sumnjivih tvari u "Štamparu"

Objavljeno 19.09.2019.

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" pozvao je roditelje koji u svojim domovima pronađu sumnjivu tvar koja ih podsjeća na drogu da je anonimno dostave u Zavod, koji će ih nakon analize povratno upozoriti na eventualnu zlouporabu zabranjenih sredstava.
Mogućnost analize sumnjivih tvari u "Štamparu"
 

Prilikom predaje uzorka roditelji će dobiti svoju lozinku, a po završetku analize na internetskim stranicama Zavoda moći će provjeriti je li uzorak sadržavao drogu.

Iz "Štampara" upozoravaju kako ovisnost o drogama predstavlja jedan od najvećih javnozdravstvenih i društvenih problema kojemu su najpodložnije mlade osobe.

Pravodobna saznanja o zlouporabi droga, posebice među adolescentima, omogućavaju da se ovom problemu pristupi u najranijoj fazi.

Uzorke je moguće donijeti na analizu ponedjeljkom, srijedom i petkom od 10 do 12 sati na Prijemnom šalteru Odjela za zdravstvenu ispravnost i kvalitetu voda, II. zgrada, I. kat, Mirogojska 16.

U slučaju pozitivnog rezultata, roditelji se mogu obratiti Službi za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(3)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.