Ostalo

Akcije u povodu Svjetskog dana moždanog udara

Objavljeno 26.10.2019.

Hrvatsko društvo za prevenciju moždanog udara

Hrvatsko društvo za prevenciju moždanog udara (HDPMU) nizom predavanja i preventivnih javno zdravstvenih akcija obilježava Svjetski dan moždanog udara, 29 listopada.
Akcije u povodu Svjetskog dana moždanog udara
 

Građani će u sklopu kampanje moći izmjeriti krvni tlak, dobiti procjenu rizika od moždanog udara i informacije o važnosti prevencije.

Cilj je pravovremenim i vjerodostojnim informacijama podizati svijest građana o moždanom udaru, metodama liječenja te važnosti preventivne medicine koja spašava ljudske živote i resurse javnom zdravstvu.

Kampanja koja se provodi do 30. listopada je komplementarna kampanji Svjetske organizacije za moždani udar koja nosi poruku "Nemoj biti ti".

Procjenjuje se kako svaka četvrta osoba ima povećani rizik za moždani udar koji se može spriječiti jednostavnim preventivnim mjerama.

Među preventivnim akcijama procjenjivat će se rizik od moždanog udara, mjeriti krvni tlak te ukazivati na rane znakove i važnost prevencije te liječenja moždanog udara.

Građani će 29. listopada moći dobiti procjenu rizika od moždanog udara u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici "Sveti Duh", kao i u domovima zdravlja Velika Gorica, Dugo Selo, Ivanić Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sv. Ivan Zelina, Vrbovec i Zaprešić.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.