Ostalo

Split: Skup o imunoterapiji raka

Objavljeno 25.11.2019.

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti

U Hrvatskoj još uvijek nije smanjen broj oboljelih od raka kojem je glavni uzročnik pušenje, a po programu probira i rane detekcije vidljivo je kako za rak vrata maternice, dojke i debelog crijeva stopa odaziva na preventivne preglede nije zadovoljavajuća, istaknuto je na skupu o imunoterapiji raka.
Split: Skup o imunoterapiji raka
 

Skup je u Splitu organizirala Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), a o imunoterapiji raka, otkriću i primjeni govorili su brojni znanstvenici i liječnici.

Imunoterapija je jedinstvena po tome što cilja imunološki sustav čovjeka, te ga aktivira na način da se bori protiv tumora.

Njome se ne gađa tumorsku stanicu već se osnažuje imunološki sustav za borbu protiv tumora.

Suorganizatori skupa su i Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Splitu, Hrvatska akademija medicinskih znanosti, Rektorat sveučilišta, Medicinski fakultet, Hrvatski liječnički zbor i Klinički bolnički centar Split.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.