Ostalo

Nove dnevne bolnice u KB Dubrava

Objavljeno 18.12.2019.

KB Dubrava

U Kliničkoj bolnici Dubrava su otvorene tri dnevne bolnice čije je uređenje i opremanje financirano s 50 milijuna kuna bespovratnih sredstava EU.
Nove dnevne bolnice u KB Dubrava
 

Dnevnu bolnicu pri Zavodu za bolesti srca i krvnih žila i Zavodu za gastroenterologiju te Zavod za jednodnevne kirurgije otvorio je ministar zdravstva Milan Kujundžić naglasivši da novootvorene dnevne bolnice omogućuju da pacijenti budu obrađeni u jednom danu u suvremenim prostorima i sa suvremenim metodama, bez potrebe da ostaju u bolnici.

Otvaranje dnevnih bolnica će smanjiti liste čekanja i omogućiti obradu barem 30% pacijenata više, dok za zaposlenike to znači bolje uvjete rada u novim i prilagođenijim prostorima.

Nova dnevna bolnica kardiologije radi pola godine i dosad je napravljeno 70% više koronarografija u odnosu na prethodnu godinu, dok je nova dnevna bolnica gastroenterologije u tri mjeseca rada napravila 200 kolonoskopija i 100 gastroskopija više nego lani.

Prema zahtjevima EU su u KB Dubrava dužni povećavati broj pretraga u novim dnevnim bolnicama za 10% godišnje.

U Zavodu za bolesti srca i krvnih žila godišnje se obradi oko 34000 bolesnika, od čega oko 3000 stacionarno.

Broj ambulantnih pacijenata stalno se povećava, pa je od 2017. porastao za 15%.

Kroz Zavod za gastroenterologiju godišnje prođe 32000 bolesnika, dok se u Zavodu za jednodnevnu kirurgiju obavi oko 2900 zahvata iz raznih područja.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.