Ostalo

Sredstva EU za radiološku dijagnostiku

Objavljeno 18.12.2019.

Ministarstvo zdravstva

U utorak je u Ministarstvu zdravstva potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "Optimizacija i poboljšanje učinkovitosti radiološke dijagnostike u sustavu zdravstva Republike Hrvatske - Radiološki edukacijski centar".
Sredstva EU za radiološku dijagnostiku
 

Projekt se financira u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., kao izravna dodjela sredstava.

Ciljevi poziva su poboljšanje kvalitete zdravstvene zaštite te povećanje učinkovitosti i djelotvornosti zdravstvenog sustava Republike Hrvatske, kao i unaprjeđenje znanja i vještina zdravstvenih djelatnika u području radiologijske prevencije, dijagnostike, terapije i rehabilitacije bolesti glave i vrata.

Iznos projekta je 32.559.724,50 HRK, od čega je ESF financiranje (85%) 27.675.765,82 HRK, a nacionalno sufinanciranje (15%) 4.883.958,68 HRK.

Potpisnici Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava su Ministarstvo zdravstva, Hrvatski zavod za zapošljavanje i Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice- Referentni centar za radiologijsku prevenciju, dijagnostiku, terapiju i rehabilitaciju bolesti glave i vrata Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, kao korisnička institucija.

U Republici Hrvatskoj postoji potreba za edukacijom radiološkog kadra čije ustanove posjeduju modernu radiološku opremu, a koji nema dovoljno iskustva u radu u tom području.

Modernije i složenije radiologijske dijagnostičke metode, ali i cjelokupna intervencijska radiologija, doživljavaju izrazito brz napredak i vrlo česte promjene i nadogradnje zahvaljujući razvoju tehnologije, ponajprije softvera, što zahtijeva trajnu medicinsku edukaciju.

Provedbom projekta, korisnička će institucija, osim kvalitetnih uvjeta za obavljanje zdravstvenih djelatnosti, omogućiti i provedbu vrhunskih istraživanja u znanstvenom području biomedicine i zdravstva, polju kliničkih medicinskih znanosti, grani radiologije.

Educirat će se specijalizanti i specijalisti radiologije te inženjeri medicinske radiologije kojima je potrebna dodatna i/ili daljnja edukacija iz područja moderne radiologijske dijagnostike glave i vrata, dominantno iz centara primarne i sekundarne zdravstvene zaštite, a koji bi na taj način stekli i/ili osvježili svoja znanja.

Projekt će specijalistima i specijalizantima radiologije koji rade u Republici Hrvatskoj olakšati uvjete rada i time pridonijeti motivaciji za ostanak u Republici Hrvatskoj.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.