Ostalo

Osnivanje karantene zbog koronavirusa

Objavljeno 22.02.2020.

Ministarstvo zdravstva

Ministar zdravstva Vili Beroš je na prijedlog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo donio odluku o osnivanju karantene kao preventivne sigurnosne mjere za zaštitu građana od potencijalne ugroze koronavirusom.
Osnivanje karantene zbog koronavirusa
 

Karantena je osnovana u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević " u Zagrebu, a u njoj će boraviti osobe za koje se utvrdi ili postoji sumnja da su bile u doticaju s oboljelim osobama ili osobama za koje ima naznaka da su zaražene koronavirusom prilikom boravka u sredinama koje se smatraju izvorištima zaraze.

Trajanje karantene trajat će sukladno zdravstvenim procjenama.

Prema podacima za 21. veljaču, trenutni broj laboratorijski potvrđenih oboljelih od koronavirusa u svijetu je 76740 osobe.

Trenutni broj umrlih od koronavirusa u svijetu je 2247 osoba.

Trenutni broj oboljelih u Europi je 47 osoba.

Europske zemlje u kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom su Francuska, Njemačka, Finska, Italija, Španjolska, Švedska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Belgija i Rusija.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.