Ostalo

128 potvrđenih slučajeva koronavirusa

Objavljeno 21.03.2020.

Civilna zaštita

U Hrvatskoj je 128 zaraženih koronavirusom, a u petak je prvi put u jednom danu potvrđeno više od 20 novih slučajeva zaraze.
128 potvrđenih slučajeva koronavirusa
 

Tri teško bolesne osobe su spojene na respirator.

Prvi slučajevi zaraze zabilježeni su u Ličko-senjskoj županiji i na Hvaru, što je prvi slučaj zabilježen na nekom hrvatskom otoku.

Epidemiološka slika ukazuje na određenu lokalnu transmisiju koronavirusa.

Nacionalni stožer Civilne zaštite upozorio je na povećan broj kršenja samoizolacije zbog čega bi mogle biti uvedene rigoroznije epidemiološke mjere zaštite, a najavljene su češće policijske patrole.

Zbog nepridržavanja mjera samoizolacije dosad je sankcionirano 150 prekršitelja.

Propisane su mjere za sklapanje brakova te pogrebe i ispraćaje koji će se obavljati u krugu obitelji, uz nazočnost službene osobe, pod uvjetom da nitko nema respiratorne simptome.
Ispraćaji će biti bez glazbe, dostave svijeća i cvijeća, a svadbe bez svečanosti.

Dječja i sportska igrališta se stavljaju izvan uporabe.

Dan nakon što su pripadnici Hrvatske vojske počeli s podizanjem šatora i ekspedicijskog kampa ispred Kliničke bolnice Dubrava u Zagrebu kapaciteta 270 kreveta za prihvat oboljelih pacijenata, u zagrebačkoj Areni počelo je postavljanje bolničkih kreveta za eventualni smještaj lakših bolesnika.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.