Ostalo

78 novih slučajeva koronavirusa

Objavljeno 22.03.2020.

Civilna zaštita

U Hrvatskoj je u subotu zabilježeno 78 novih slučajeva koronavirusa, što je dosad najveći porast u jednom danu od početka epidemije.
78 novih slučajeva koronavirusa
 

Zbog nepridržavanja propisanih mjera zaštite najavljene su strože mjere, zabrana grupiranja i prekid međugradskog i gradskog javnog prometa.

Ukupno je u Hrvatskoj dosad potvrđen 206 zaraženih.

Među bolesnicima nema novih na respiratoru, osim sadašnja tri.

Dosad je zaraženo 12 liječnika, a u tijeku je epidemiološko postupanje u KBC Sestre milosrdnice gdje je utvrđeno da je jedan zaraženi pacijent došao na operaciju.

Dječja i sportska igrališta već su ranije stavljena izvan uporabe , a s porastom oboljelih od koronavirusa uvedena su i nova pravila za održavanje pogreba i vjenčanja, isključivo u najužem krugu obitelji i uz predstavnika vjerske zajednice.

U Hrvatsku je iz Ujedinjenih Arapskih Emirata stigao prvi dio donacije zaštitne opreme koja će biti raspoređena po zdravstvenim ustanovama.

Drugi dio isporuke opreme od 5,5 tona očekuje se u sljedećih 48 sati.

U pošiljci je zaštitna oprema kao što su kombinezoni, maske, nazuvci i dezinficijensi.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.