Ostalo

Ukupno 315 zaraženih koronavirusom

Objavljeno 24.03.2020.

Civilna zaštita

U Hrvatskoj je u ponedjeljak ukupno 315 osoba zaraženo koronavirusom, pa zbog toga Nacionalni stožer civilne zaštite uvodi novu mjeru - zabranu napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta.
Ukupno 315 zaraženih koronavirusom
 

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je kako je prema najnovijim podacima ukupan broj zaraženih 315, te da je učinjeno 2757 testiranja od kojih su 33 u tijeku.

Dodao je kako nema pogoršanja kliničke slike hospitaliziranih bolesnika i da je u ovom trenutku pet oboljelih osoba na mehaničkoj ventilaciji.

U zdravstvenom sustavu dosad je detektirano 15 zaraženih specijalista koji rade u bolničkom sustavu, jedan liječnik obiteljske medicine, četiri specijalizanta i tri medicinske sestre.

Kako bi spriječio širenje epidemije Stožer od ponoći uvodi zabranu napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta.

Od zabrane napuštanja bit će izuzete osobe i djelatnosti bitne za promet i kretanje roba, opskrbu područja, dostavu lijekova, komunalne djelatnosti, opskrbu plinom i strujom, dnevne migracije zaposlenih, novinari i hitna medicinska skrb, oni koji putuju na posao te žurne i operativne službe.

Epidemiološka služba je podignuta na najveću razinu, odnosno svi epidemiolozi su u pripravnosti.

S ciljem sprječavanja širenja lažnih vijesti te još bržeg i boljeg praćenja situacije oko koronavirusa Stožer civilne zaštite pokrenuo je mogućnost informiranja građana putem Viber aplikacije.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja aktiviralo je krizne timove za psihološku podršku učenicima, njihovim roditeljima i učiteljima, a na internetskoj stranici Škole za život dostupni su savjeti Društva za psihološku pomoć.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.