Ostalo

Hrvatski digitalni asistent u borbi protiv Covida-19

Objavljeno 15.04.2020.

Vlada RH

Prvi hrvatski digitalni asistent "Andrija" koji u borbi protiv koronavirusa koristi umjetnu inteligenciju predstavljen je u utorak.
Hrvatski digitalni asistent u borbi protiv Covida-19
 

Osim liječnicima i epidemiolozima namijenjen je svim građanima koji s njim mogu komunicirati preko WhatsAppa.

Asistent je razvijen je u suradnji s hrvatskim IT tvrtkama, a ime je dobio po ocu preventive dr. Andriji Štamparu koji je postavio temeljne principe javnog zdravstva.

Uslugu se može aktivirati preko poveznice objavljene na internetskoj stranici koronavirus.hr, putem službene stranice https://andrija.ai/, i na platformi WhatsApp pod imenom Andrija.

To će omogućiti svim korisnicima pametnih telefona da pomoću umjetne inteligencije naprave samoprocjenu vlastitog zdravstvenog stanja.

Građanima koji posumnjaju da imaju simptome Andrija će pomoći utvrditi imaju li razloga za zabrinutost i trebaju li se javiti liječniku obiteljske medicine.

Asistent postavlja korisnicima ista pitanja kao što bi im epidemiolozi postavili u ordinaciji.

Voditelj projekta je Ministarstvo uprave koje provodi digitalizaciju javne uprave, a na kreiranju rješenja radio je tim stručnjaka predvođen epidemiologom prof.dr.sc. Brankom Kolarićem, uz tehničku i informatičku podršku udruženih snaga domaćih tvrtki Mindsmiths, Neos i Oracle Hrvatska, koje su uz Infobip, članice Hrvatske udruge za umjetnu inteligenciju CroAI.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.