Ostalo

Novih 50 zaraženih koronavirusom

Objavljeno 17.04.2020.

Civilna zaštita

U četvrtak je u Hrvatskoj zabilježeno 50 novih slučajeva zaraze koronavirusom, 56 oporavljenih i dvoje umrlih.
Novih 50 zaraženih koronavirusom
 

Virus se nastavio širiti po umirovljeničkim domovima, pri čemu je u jednom privatnom domu u Zagrebu zaraženo 19 štićenika i četvero djelatnika.

Broj umrlih povećao se na 35 nakon što su umrle još dvije osobe, u Dubrovniku 74-godišnja žena te u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti 78-godišnji muškarac.

Obje umrle osobe imale su značajni komorbiditet i teške kronične bolesti.

Ukupan broj zaraženih se popeo na 1791 bolesnika, a dosad se od koronavirusa oporavilo ukupno 529 osoba.

Zdravstveni sustav sa svega 372 zaražena hospitalizirana bolesnika nije pretjerano opterećen, pa se razmišlja o početku izvođenja elektivnih, nehitnih, kirurških i ostalih zahvata u bolnicama.

Razmatra se mogućnost da se bolesnike koji dolaze na elektivne zahvate najprije testira jesu li covid-pozitivni, te da se, u slučaju da nisu poduzmu takvi zahvati koji dosad nisu bili preporučeni.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.