Ostalo

HKMS o opremljenosti medicinskih sestara u socijalnoj skrbi

Objavljeno 06.05.2020.

Hrvatska komora medicinskih sestara

Anketa Hrvatske komore medicinskih sestara pokazala je da 43% medicinskih sestara u socijalnoj skrbi u okolnostima epidemije koronavirusa nema zaštitnu odjeću, a njih 20% nema kiruršku masku.
HKMS o opremljenosti medicinskih sestara u socijalnoj skrbi
 

U anketnom istraživanju, koje je u travnju provela Komora, sudjelovalo je 395 medicinskih sestara i tehničara zaposlenih u sustavu socijalne skrbi u svim hrvatskim županijama, od kojih 60% radi u domovima za starije osobe.

U državnim i privatnim ustanovama socijalne skrbi, domovima za starije, djecu, psihički bolesne i za osobe s tjelesnim i intelektualnim poteškoćama zaposleno je više od 1800 medicinskih sestara.

4% tih zdravstvenih djelatnika još uvijek nema ni zaštitne rukavice.

Iz Komore tvrde da sve ustanove nisu nabavile dovoljno dezinfekcijskih sredstava jer 16% anketiranih kaže da ih nema.

Iako zakon propisuje da su medicinske sestre dužne voditi sestrinske liste, 18% ispitanica kazalo je da se u njihovim ustanovama ne vode sestrinske liste u koje se dnevno upisuju postupci i osnovni zdravstveni parametri pacijenta.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.