Ostalo

Nove preporuke HZJZ-a

Objavljeno 07.05.2020.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavio je nove preporuke tijekom epidemije koronavirusa te je tako broj ožalošćenih na pogrebima ograničen održavanjem razmaka od 1,5 metra, a preporučeno je i da se pogrebi održavaju isključivo u krugu obitelji i predstavnika vjerske zajednice.
Nove preporuke HZJZ-a
 

Dopušta se organiziranje glazbenih usluga i usluga dostave cvijeća i svijeća, a ispraćaj hrvatskih branitelja održava se uz odavanje vojnih počasti uz pridržavanje mjera.

Također, osmrtnica ne smije sadržavati podatke o mjestu i vremenu održavanja ispraćaja, a na pogrebe smiju i osobe koje su samoizolaciji, uz pridržavanje mjera.

U zatvorenim prostorima na pogrebima i vjenčanjima preporučuje se nošenje maski za lice ili medicinskih maski.

Vjenčanja se održavaju isključivo u krugu obitelji, svjedoka, predstavnika službene osobe te predstavnika vjerske zajednice.

Dječja igrališta i rekreacijski prostori na otvorenome stavljaju se u funkciju, kao i prateći sadržaji poput klupa za sjedenje na otvorenome.

Potrebno je održati fizičke distance od 1,5 metra među osobama, osim djeteta i njegova pratitelja.

Djecu treba podučiti da izbjegavaju grupiranje na jednom mjestu i održavaju fizičku distancu koliko je moguće.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.