Ostalo

Terry Fox Run ove godine u virtualnom izdanju

Objavljeno 09.09.2020.

Terry Fox Run

Humanitarna trka Terry Fox Run ove se godine zbog pandemije koronavirusa neće održati, no organizatori su pozvali građane da se odazovu humanitarnoj akciji prodaje majica te da obilježe Maraton nade objavljujući fotografije i videozapise na društvenim mrežama.
Terry Fox Run ove godine u virtualnom izdanju
 

Ove godine obilježava se 40. godišnjica Maratona nade, kojeg je 1980. godine započeo mladi Kanađanin Terry Fox.

Oboljevši od raka, izgubio je nogu te je krenuo u trku s umjetnom nogom po Kanadi.

Trčao je 143 dana po 42 kilometra dnevno, no trku, nažalost, nije uspio završiti jer se bolest vratila i oduzela mu život u 22. godini.

U čast Terryju je njegova obitelj odlučila nastaviti tradiciju te je pokrenula akciju skupljanja novca za borbu protiv raka, Terry Fox Run, koja se održava svake godine u kanadskim gradovima, a u organizaciji kanadskih veleposlanstava i u 67 zemalja diljem svijeta, među kojima je i Hrvatska.

U posljednjih 39 godina prikupljeno je više od 800 milijuna dolara za istraživanje raka.

Ovogodišnja humanitarna akcija podrazumijeva mogućnost donacije kupnjom Terry Fox Run majice ili novčanom donacijom, a organizatori su pozvali građane da se fotografiraju ili snime kratki video kako su na svoj način, jedan dan od 12. do 30. rujna obilježili Maraton nade te isto objave uz #TFRCroatia #jedandannatvojnacin.

Humanitarna akcija započinje 12. rujna, prodajom majica s Terry Fox vizualom u Bogovićevoj ulici u Zagrebu od 10 do 14 sati, a majice će se moći kupovati do 30. rujna putem Facebook stranice www.facebook.com/TFRCroatia.

Također, donacije su moguće sve do 30. studenoga uplatom na račun ili putem KEKS pay aplikacije, navode organizatori i dodaju da su prikupljena sredstva namijenjena Institutu Ruđer Bošković za daljnja znanstvena istraživanja raka.

Akcija se održava se u organizaciji agencije MPG i Veleposlanstva Kanade, u suorganizaciji s Hrvatskom ligom protiv raka.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.